Aktuelno

Ne odustajte od novogodišnjih planova i ciljeva

Kako godina odmiče i vreme slavlja i praznovanja polako ostaje iza nas, sve ređe ćemo spominjati reči Nova godina. Ustaljene navike postaju deo svakodnevice. A šta je sa novogodišnjim odlukama? Da li ste na njih zaboravili ili zaključili da su nedostižne?

slikicaUkoliko marljivo radite na ostvarenju svojih ciljeva na pravom ste putu do uspeha. Za one koji polako odustaju od svojih planova savet je da ih preispitaju. Nije potrebno da osećate krivicu zbog toga.Možda su vaši planovi zaista grandiozni, nerealni i u ovom trenutku nedostižni. To nije razlog za odustajanje, već je potrebno da ih preformulišete, budete realniji i iskreniji. Uvek je dobar trenutak da počnete da menjate sebe i svoj život na bolje. Podrška drugih ljudi je značajna i olakšava stvari, ali znajte da vam nije neophodno odobravanje drugih da biste išli ka svom cilju. Postavite jasno svoj cilj i napravite plan da biste ga i ostvarili. Najvažnije je da se pokrenete, a najteže je napraviti prvi korak. Nekada smo „ušuškani toplo“ u sopstvenom nezadovoljstvu i ne izlazi nam se lako iz zone komfora. Važno je da se ne plašimo promena, da budemo strpljivi i odlučni jer je u suprotnom teško očekivati bilo kakav napredak. Važno je da cilj bude jasan i vredan truda. Poput nerealnog i nedostižnog, ni mali cilj nas neće motivisati. Takođe, potrebno je da napredak bude merljiv i postavljen vremenski okvir za njegovo ostvarenje.

devojkaMudrost je pretvoriti situaciju koja nam ne odgovara u priliku za napredak. Nedostatak vremena da se pokrenete je samo izgovor, to je gotovo isto kao i da ne želite. Zato, postavite prioritete u svom životu i uložite vreme, trud i energiju u nešto što je vredno, što će vas učiniti srećnijim i boljim.

saksija

Još sličnih objava

Najnovije

Izbornik