Aktuelno

Nega kože za vreme zime

crveno kisaU zimskim mesecima je veliki izazov kožu održavati lepom i blistavom. Tokom zime koži je potrebna dodatna nega jer je izložena vetru, hladnoći i suvom vazduhu prostorija, a sa druge strane i ishrana je siromašnija svežim namirnicama. Koža tada teže zadržava vodu koja joj je potrebna i postaje dehidrirana, tj. suva, ispucala i iritirana. Da koža ne bi izgubila sjaj, mekoću i tonus važno je reagovati na vreme.

Potrebno je da prilagodite negu postojećim vremenskim uslovima. Pokušajte da izbegnete tuširanje vrućom vodom i tuširanje duže od 15 minuta iako vam to izgleda primamljivo. Što je voda toplija veći je gubitak lipida i vlage sa kože i oštećuje se kožna barijera. Ukoliko vam je koža jako suva tuširajte se uljima, jer ćete tako izbeći neugodan osećaj peckanja, svraba i zatezanja. Posle tuširanja kožu posušite laganim tapkanjem peškirom. Namažite kožu hranljivim, ali laganim mlekom koje ne zapušava pore. Ne zaboravite stopala, ruke i usne. Za lice izaberite kremu prilagođenu vašem tipu kože i imajte na umu da koža zimi traži malo „jače“ kreme za razliku od leta kada koristimo kreme laganije teksture.

Ono što je jako bitno je da unosite dovoljno tečnosti iako manje osećate žeđ nego u letnjim mesecima. Boravak u zagrejanoj prostoriji isušuje vazduh i gubi se tečnost iz organizma. Ne dozvolite da dehidrirate, zbog čega se možete osećati umorno i razdražljivo, a doći će i do pada koncentracije.

 

snegPosebnu pažnju posvetite adekvatnoj ishrani jer se ne kaže uzaludno da „ lepota dolazi iznutra“. Kao dodatnu negu za vašu kožu uzimajte vitamine i minerale, a na tržištu se izdvaja i preparat Merz Spezial kapsule za kožu. Merz Spezial kapsule za kožu sadrže: ekstrakt zelenog čaja, ulje semena grožđa, ulje semena lana, koenzim Q10 i vitamine A,C i E. Kombinacija ovih prirodnih antioksidanasa štiti kožu od oštećenja UV zracima, povećava proizvodnju kolagena i tako smanuje dubinu postojećih i sprečava nastanak novih bora. Merz Special kapsule za kožu sprečavaju i iritacije, crvenilo i zapaljenja. Koža će vremenom postati zategnuta, glatka i blistava. Uživajte i u hladnim danima!

 

MERZ Capsules

Još sličnih objava

Najnovije

Izbornik