Aktuelno

Dok ste trudni i dojite – mislite na dvoje

Sa trudnoćom, menja se vaše telo, vaš apetit, vaše raspoloženje – a menja se i vaš životni stil. Više se pažnje posvećuje ishrani, a nega dobija drugu dimenziju.

Koža se, pod delovanjem hormona menja, a zone tela namenjene ulogama majčinstva – stomak i grudi – doživljavaju najveću transformaciju. Kako stomak „raste“ a grudi bubre, koža se snažno razvlači – a to znači da je sklona pucanju i stvaranju strija. Zato je nega posebnim preparatima koji pospešuju elastičnost i čuvaju vlažnost kože, uz blage masaže od ključne važnosti za prevenciju strija.

Sve je više trudnica koje žele da se, ako je moguće, porode prirodnim putem, bez carskog reza. Prirodni porođaj ima brojne, poznate prednosti, uključujući brži oporavak, a odnedavno se dosta govori i o zaštiti u vidu prirodnog mikrobioma (skupa dobrih bakterija) koje beba dobije od majčinog tela tokom ovakvog  porođaja. Ali, ako se buduće mame nečega pribojavaju vezano za prirodni porođaj, to je epiziotomija, cepanje ili razrezivanje i, posledično zašivanje tkiva međice, uz duži oporavak i stvaranje ožljnog tkiva.

Dobra vest je da možete sebi da pomognete da do ovoga ne dođe, jačajući elastičnost tzv. perineum zone, odnosno tkiva međice, što vežbama, što negom. Zona perineuma podrazumeva grupu mišića, kože i sluzokože u regiji oko vaginalnog otvora i anusa, ovi mišići  daju podršku bešici, mokraćnim kanalima, grliću vagine i materice, i zato imaju važnu logu u porođaju. Ako nikada ranije niste posebno obraćali pažnju na negu ove zone, sada je trenutak.

Mnogo žena u trudnoći počinje da se raspituje šta je od hrane ili kozmetike bezbedno za period trudnoće i dojenja. Jer, sve što na kožu nanesete tokom trudnoće, može dospeti do bebe. Zato se veliki broj trudnica, čak i kada ranije svojim životnim stilovima nisu bile okrenute prirodnoj nezi i zdravoj ishrani, sada priklanja organskim proizvodima.

Ukoliko ste u nedoumici oko izbora preparata, predlažemo vam nekoliko čistih prirodnih proizvoda koji će biti vaši verni saveznici u trudnoći.

Weleda prirodna nega za trudnice

Sprečite strije prirodnim putem – jedan od najpopularnijih proizvoda za buduće mame je Weleda Masažno ulje za trudnice protiv strija, koje pomaže koži da očuva tonus i otpornost tokom i nakon trudnoće. Smanjuje svrab i peckanje, održava hidriranost kože i pretvara ritual nege protiv strija u uživanje u harmoničnim mirisima prirode.

Bazirano na organskim uljima pšeničnih klica i badema, sa ekstratkom arnike koja pomaže regeneraciju kože, ulje dobija svoj nežni miris od ulja ruže, mire, tamjana i nerolija.

Koristite ga od početka trudnoće pa do kraja perioda dojenja, uz blagu masažu kružnim pokretima dva do tri puta dnevno, na zonama stomaka, butina, zadnjice i grudi.

Ulje je stari, popularni Weleda proizvod za trudnice, a sada je Weleda pripremila još jednu raskošnu i ugodnu teksturu, da imate više izbora u svojoj trudničkoj nezi.

Weleda puter protiv strija za trudnice, baš kao i ulje, sprečava pojavu novih strija i ublažava postojeće, sa teksturom koja se topi na koži.

Baziran je na organskom ši puteru, kakao puteru i bogatim biljnim uljima. Estrakti tigrove trave i arnike pomažu regeneraciju kože. Čak i kada nemate vremena za masažu, osetićete blagodeti putera na koži.

Čim nanesete puter, sami ćete osetiti kako ga vaša koža spremno upija – on se prosto stapa sa njom, a na površini ostavlja baršunast i mek trag. Koža će postati glatka i sasvim blago namirisana.

Da bi ovaj dnevni ritual doneo uživanje i relaksaciju, Weleda je komponovala delikatan, svež cvetni miris u kom su ruža, neroli i smirna.

Meki dodir na koži, saznanje da ste okruženi čistim, prirodnim sastojcima i mirisima, doprineće da vas ovaj ritual, preko bliskog i nežnog dodira sa vlastitom kožom, poveže sa bebom.

Olakšajte porođaj masažom perineuma – Važna priprema za dan porođaja podrazumeva pripremu zone međice koja treba da bude dovoljno elastična da propusti bebu, bez pucanja ili razrezivanja tkiva. Weleda je za masažu međice formulisala posebno, organsko Ulje za masažu perineuma, na bazi ulja badema, pšeničnih klica, susama i jojobe. Masaža se preporučuje od 35. nedelje trudnoće, 3 do 4 puta nedeljno u trajanju od 5 minuta, a masažnim pokretima su zahvaćeni zona perineuma i otvor vagine. Svakom sledećom masažom tkiva i mišići postaju opušteniji, a u tom slučaju možete pomalo produžiti masažu. Uz svaku bočicu Weleda ulja za masažu perineuma je i detaljnije uputstvo za masažu. Posvetite vreme sebi, iščekujte dan porođaja u opuštenoj atmosferi, bez straha i sa radošću.

Weleda proizvodi za trudnice kreirani su u saradnji sa babicama i farmaceutima, 100% prirodni i dermatološki testirani.

Još sličnih objava

Najnovije

Izbornik