Aktuelno

Nova rešenja protiv opadanja kose

Da li ste skloni opadanju ili proređivanju kose? Da li vam je, ako ste muškarac, genetika namenila sudbinu ćelavosti kao i vašem ocu, dedi, pradedi? Ili vam je, kao ženi, menopauza donela vidljivo istanjivanje kose sa kojim se sve teže mirite? Ili spadate u one koji gube kosu usled stresa?

Istraživanje uzroka leži iza svakog dobrog rešenja. Kada kosa opada više nego što je uobičajeno u normalnom ciklusu obnove, jedan od važnih problema je u lošoj komunikaciji dermalne papile i matičnih ćelija u folikulu dlake: molekularni signali neophodni za obnovu i rast kose se više ne prenose.

Francuski ekspert za negu i tretman kose i pionir u tretiranju opadanja kose na bazi koncentrovanih i patentiranih botaničkih sastojaka, Phyto Paris je poslednjih deset godina usmerio svoje laboratorije na istraživanje WNT proteina – signalnih molekula koji utiču na regulaciju ciklusa rasta kose. Poput pravog molekularnog prekidača, WNT protein skraćuje fazu mirovanja rasta dlake (telogena faza) i produžava fazu aktivnog rasta (anagena faza). Odnos između broja dlaka u anagenoj i telogenoj fazi koristi se za procenu gubitka kose, a cilj tretmana da se faza aktivnog rasta produži i da u njoj bude što više vlasi.

MAKA POBEĐUJE MINOKSIDIL!

U istraživanjima WNT proteina Phyto laboratorije testirale su i snažan botanički stimulans – koren make. Laboratorijske studije pokazale su da maka deluje dvostruko:

– podstiče rast nove kose direktnom stimulacijom WNT proteina

– smanjuje opadanje delujući na proteine koji učvršćuju vlas u korenu dlake.

Naučnici su, potom, ekstrakt make uporedili sa minoksidilom, lekom koji se standardno koristi u tretmanima gubitka kose za inhibiciju 5-alfa reduktaze, enzima odgovornog za stanjivanje i gubitak kose.

Pokazalo se da je maka za 23% efikasnija od minoksidila!

Phyto je, nakon ovih nalaza, patentirao ekstrakt organske make i reformulisao svoje čuvene Phytocyane tretmane koji se, od 1992, bore protiv gubitka i proređivanja kose kod žena i muškaraca. Inovacijama je višestruko poboljšana efikasnost preprata.

Tretmani su prilagođeni vrsti opadanja kose kod muškaraca i žena. Evo tri rešenja za tri tipa opadanja kose.

MENOPAUZA? STARENJE? KOSA JE SVE REĐA…

PROBLEM: PROGRESIVNO GUBLJENJE KOSE KOD ŽENA često je izazvano hormonskom neravnotežom, može biti i nasledno, ili posledica menopauze. Vidljivo je difuzno istanjivanje i smanjivanje mase kose tokom perioda dužeg od šest meseci.

REŠENJE: PHYTOCYANE PROGRESSIVE TRETMAN PROTIV OPADANJA KOSE ZA ŽENE sa 99% sastojaka prirodnog porekla.

Tretman u ampulama deluje koncentrovanim kompleksom u kom su:

–  patentirani organski ekstrakt make koji stimuliše WNT protein da aktivira i produži rast kose i čvršće ,,usidri” dlaku;

– hidrolizovani protein biljke lupine koja reguliše enzim 5-alfa reduktazu kako bi usporio progresivni gubitak kose;

–  patentirani ekstrakt lale da stimuliše KAP proteine (keratin-associated protein) poboljšavajući strukturu kose;

Testiranja su pokazala da je nakon tri meseca primene stimulisan rast +8 014 vlasi (instrumentalna merenja broja dlačica na cm², ispitano na 75 žena nakon 3 meseca korišćenja).

NASLEDNO GUBLJENJE KOSE, ZALISCI SVE DUŽI, TEME SVE VIDLJIVIJE!

PROBLEM: PROGRESIVNO GUBLJENJE KOSE KOD MUŠKARACA je genetski uslovljeno i naziva se androgena alopecija. Ovu vrstu opadanja kose karakteriše proređenost naročito u zonama zalizaka i temena, uz povlačenje linije kose na čelu unazad.

REŠENJE: PHYTOCYANE MEN TRETMAN PROTIV OPADANJA KOSE ZA MUŠKARCE sa 95% sastojaka prirodnog porekla, deluje trosturko: produžava fazu rasta, učvršćuje koren dlake smanjujući opadanje  i stimuliše rast kose.

I ovde je iskorišćen patentirani ekstrakt organske make koji učvršćuje kosu, a sa njim u kompleksu je biovektorizovana aminokiselina koja sprečava sintezu enzima 5-alfa reduktaze, koji je odgovoran za istanjivanje dlake. Ekstrakt šitake pečurki povećava snagu i vitalnost kose jačanjem  prokrvljenosti i ishrane folikula. Vitamin B3 (poznat i kao vitamin PP ili niacinamid), daje energiju za pravilno funkcionisanje i regeneraciju folikula dlake.

Phytocyane Men tretman protiv opadanja kose za muškarce je klinički dokazan sa neospornim rezultatima nakon tri meseca: opadanje je smanjeno, a stimulisano je stvaranje +6440 dlačica nakon 6 nedelja upotrebe (instrumentalna merenja broja dlačica po cm², ispitano na 73 muškarca).

KOSA SE PROREDILA NAKON TRUDNOĆE…

PROBLEM: REAKTIVNI GUBITAK KOSE KOD ŽENA izazvan određenim događajem, može nastati posle porođaja ili biti izazvan stresom ili dijetom. Urzok je nedovoljna ishranjenost korena dlake, a simtomi su nagli pad volumena i sjaja, vidljivo proređena kosa, u roku kraćem od tri meseca.

REŠENJE: PHYTOCYANE REACTIONAL TRETMAN PROTIV OPADANJA KOSE ZA ŽENE podstiče rast kose i usporava gubitak, podstiče stvaranje keratina za poboljšanje kvaliteta i debljine vlasi. Čak 96% sastojaka je prirodnog porekla, u nemasnoj i nelepljivoj tečnoj fomuli sa koncentrovanim prirodnim kompleksom. Gingko biloba ubrzava mikrocirkulaciju i ishranu folikula, proteini svile daju bujnost i sjaj a nov, patentiran ekstrakt lale utiče na proteine povezane s keratinom za deblju i snažniju dlaku. Poboljšanje u punijoj i sjajnijoj kosi posle dva meseca primene primetilo je 8 od 10 ispitanica sa problemom reaktivnog gubitka kose (dijagnostikovanim kod dermatologa).

Ali ni tu nije kraj – najbolje rezultate ostvarićete ukoliko tretmane koristite u kombinaciji sa odgovarajućim šamponima. Zato je Phyto laboratorija kreirala šampone i za nju i za njega, kako bi higijena kose bila u skladu sa vašom težnjom da vratite gustu i bujnu kosu.

PHYTOCYANE šampon za kosu namenjen je ženama koje se sa opadanjem kose suočavaju zbog menopause, stresa ili hormonskog disbalansa. Formulacija izuzetno bogata prirodnim sastojcima (čak 81%) prijaće vašim vlasima i poslužiće vam kao idealna priprema za tretman protiv opadanja kose.

PHYTOCYANE MEN šampon za kosu namenjen je muškarcima koji žele kvalitetnije, jače i vitalnije vlasi. Formulacija sadrži 81% sastojaka prirodnog porekla, a među njima su ekstrakt šitake pečurke, organski ruzmarin i provitamini B5 i B6. Preporuka je da nakon upotrebe ovog šampona nanesete Phytocyane Men tretman protiv opadanja kose za muškarce.

Još sličnih objava

Najnovije

Glavobolja

Aktuelno
Glavobolja je najčešće stanje bola na koje se pacijenti žale. Postoji više vrsta glavobolja, kao i različiti uzroci njihovog nastanka. Glavobolje znatno smanjuju radnu sposobnost, a smatra se da svaki…
Detaljnije
Izbornik